About Me

My photo
I see all thing in this world as natural.. and totally believe we are the one who make it be positive, negative, interestng, boring, enjoyable or anything...

Sunday, January 29, 2012

With love

Terjumpa sesuatu yang menarik..

Sahabat A: "Aku dengar engkau 'single' sekarang? Bukan engkau sangat cintai lelaki tu dulu? Aku ternampak dia dengan perempuan lain..."
Sahabat B: "Ya."
Sahabat A: "Tapi kenapa aku tengok engkau tak bersedih pun?"
Sahabat B: "Buat apa aku nak bersedih? Aku hanya kehilangan orang yang tidak cintakan aku. Tetapi dia kehilangan orang yang benar-benar mencintai dirinya."

p/s : u lost the love,I love the most..

Perkongsian Bersama

Cantiknya seorang lelaki tu bukan pada rupa fizikal tapi pada murni rohaninya . Lelaki yang cantik :

>Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan buat perempuan
>Lelaki yang sedia menerima segala teguran
>Lelaki yang memberi madu , setelah menerima racun
>Lelaki yang tenang dan lapang dada
>Lelaki yang baik sangka
>Lelaki yang tak pernah putus asa

* Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati . Seluruh kecantikan yang ada pada Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki .

Kegagahan seorang wanita pula bukan terletak pada pejal otot badan , tapi pada kekuatan perasaannya. Perempuan yang gagah :
>Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
>Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
>Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan
>Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginannya

* Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman . Seluruh kegagahan yang ade pd Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan .


Saturday, January 28, 2012

ASAM GARAM PERCINTAAN



Kadang-kadang kita baik-baik sahaja & ada masanya pulaa, kita betengkar.. Aku cuba untuk menjadi yang terbaik..Begitu juga dirimu kerana kita dua tidak sempurna. Neither me nor you.. Pertengkaran adalah asam garam dlm sesuatu hubungan.. Masih ingat aku pada kata-kata temanku dulu, "Kamu berdua anak kedua dlm keluarga. Susah sikit. Darah kamu panas.. Pandai-pandai laa jaga hubungan yah".. HUHU.. Yahh, aku baran, dia pun baran.. But,it's okay!! As we can handle our heart, everything gonna be okay..Insha Allah.. Amin..

Do you ever notice this sayang?? Kebelakangan ini, aku selalu marah-marah.. Like seriously.. Hormone terganggu kaa apa, ntah laa.. Ada saja sedikit masalah, sure aku mau marah.. Kesian incik boyfren.. Aku tidak maksudkannyaa sayang.. Kadang-kadang, lepas jaa kita gaduh, sure aku rasa sedih.. Aku kasar. YES. Sangat.. But you know why?? Dulu aku pernah bersabar.. 2 tahun aku sabar dengan lelaki.. Sampaikan satu hari aku dapat kekasih yg kenal erti sabar, aku lupa tentang erti sabar cuz kesabaranku suda habis aku guna dulu.. Time aku sayang lelaki itu.. Tapi syukur Alhamdulillah, kau terima apa adanya aku. Kau mengalah denganku.. Kau kata,kau yg kasar.. Maka,jelas semua salahku.. Keegoanmu kau ketepikan.. HUHU..Bertahanlaa sayang.. Bimbing aku.. Pimpin hatiku yg kadang rapuh ini.

Ya Allah.. Aku yakin kini.. Benar laa.. Sesungguhnya, Kau tidak berikan apa yang aku pinta tapi Kau berikan apa yg aku perlukan.. Dia anugerah yang sangat indah.. Terima Kasih Ya Allah di atas kurnia mu..Aku sayang dia..





Wednesday, January 18, 2012

SMART HEART DIALOGUE

When my husband,Jeff, and I were dating, he said, "I'm afraid I'm going to hurt you because you like me more than I like you." If I had taken this words at face value,I may have felt crushed and stopped the relationship before it started. But I understood his fears because I understood his chilhood wounds. I knew actions meant more than words with Distancers, so I didn't react negatively to his statement.

I said : "You know what, that's the breaks of life, I may get hurt and you may not like me as much as I like you, but I'm willing to take that chance and take it easy and go slow. I'm not worried about whether or not you fall in love with me. If you do,you do; if you don't, you don't. I'm having a great time with you, so let's enjoy it and see what happens. I don't know where this is going but I'm willing to see where it's going and take a chance."





Friday, January 13, 2012

DEAR GIRLFRIENDS



☜♡☞ Guys go crazy over a girl's smile..So darling, smile as sweet as u can..Tp jan lebih2 keh!! Nanti d fikir gilaa plakk..HAHAHA
☜♡☞ Guys don't actually look after gud looking girls. they prefer neat && presentable girls.. Tidak percaya?? HAHAHA.. Even me pun susa maw pecaya tp u need to.. This is the fact..
☜♡☞ If u think yg lelaki nih ndak menangis, u wrong bebeh..Guys cry!!!! Even ego mcmana pun mereka, when it comes to something yg menyentuh hati, they will cry..
☜♡☞ Guys really admire that they like even if they're not that much pretty. HAHAHA.. I terasaa kehh!! My bf handsome k.. Kdgkala rasa rendah diri plaak jd couplenyaa..HAHAHA.. But seriously, they won't care about it as long as they still luv u la..Huh~
☜♡☞ U know wat darling, guys love girls with brains more than girls with miniskirt.. So, jgn laa mengada2 maw fikir kunun lelaki sukaa pompuan sexy.. Gaaahhh!! Jubah is better..
☜♡☞ If a guys tells u he loves u once in a lifetime,He does..Cuz when u touch a guy's heart, there's no turning back..
☜♡☞No guy is bad when he is courting. So, dont believe 100% to them laa okeh..Keep urself pretty smart than them (peringatan tuk diri sdiri).HAHA
☜♡☞ Guys really think that girls are strange & hv unpredictable decisions but still luv them more.
☜♡☞ When u catch him cheating on u & he asks for another chance, give it to him. But when u catch him again & he asks for another chance, ignore him. 2x are ENOUGH!!
☜♡☞ A guy may instantly know if the girl likes him but can nver b sure unless the girl tells him.. HUHU. Even if he reject u..That's the risk..Sob3 -_-
☜♡☞Guys think too much.. Actually, girls even more cuz we have unlimited fantasies about u GUYS!!
☜♡☞Guys really don't hv final dcisions...

p/s :: so,dear GIRLFRIENDS..When a guy loves you, bring out the best in him. Dear GAYS, never think GUYS will court on u..HAHAHAHA..