About Me

My photo
I see all thing in this world as natural.. and totally believe we are the one who make it be positive, negative, interestng, boring, enjoyable or anything...

Sunday, December 4, 2011

Ombak Rindu


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku


Sinopsis Filem Ombak Rindu

Filem Ombak Rindu hasil karya novelis Fauziah Ashaari, Izzah, gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha cukup tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bala dalam keluarga mereka.

Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak ayah saudaranya walaupun hatinya meronta.

Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz sanggup 'membeli' Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.

Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?

Filem arahan Osman Ali ini menampilkan pelakon kacak Aaron Aziz sebagai Hariz manakala, Lisa Surihani (Mila). Turut berlakon Maya Karin dan Umie Aida.



" Rinduku bagai Ombak yg tidak berhenti,Kasihmu bagai pantai yg setia menanti "

Hari Jumaat yg lalu,sempat pegi nonton diz film at cinema.. Seriously,panggung penuh derr..padahal aritu bukan weekend.. Huhu..If I'm not mistaken,ari pertama jak film nih tayang, tiket yg berjual hampir mencecah 750k..WOW!! But seriously, film nih super duper BEST.. Kenapa kalau ada org bawa akuh nonton sekali lg, sure akuh pg.. Meleleh air mata..Bak kata abg abu,panggung d One B tuh yg berhabuk..HAHA..Ego laa tuh.. It's ain't a problem laa if u cried.. Everyone nangis apa tengok nih film.. Sedih yg teramat sangat.. Pelakon2nyaa pun superbbb!! My boyfriend pun ada belakon..Congratzz my baby Aaron.. Tp kan, watak Lisa situ cam tidak ngam larr.. Dia tidak padan ambik watak2 yg ganas2 nih.. But it's okay!! Besala, kita kena try kan bendaa lain,baru laa lakonan tuh jd variety..HEHE..Time nonton tuh,akuh harap sangat2 film tuh tidak sampai ke penghujung.. Hati di dalam tuh teriak2 suda cakap, "I WANT MORE..PLIZZ JGN HABIS.."..HAHA..Kasian deh akuh.. Suka sangat tem part2 Aaron (Hariz) ma Maya Karin(Iyzah) pertahankan cinta merekaa.. Camana kesabaran Iyzah mempertahankan cinta d hatinya..How could I wish to be like her..SOMEDAYت


"Redha itu ikhlas,Pasrah itu menyerah"





No comments:

Post a Comment