About Me

My photo
I see all thing in this world as natural.. and totally believe we are the one who make it be positive, negative, interestng, boring, enjoyable or anything...

Monday, August 15, 2011

Sakit Adalah Ujian Dari ALLAH



“ Tidaklah seorang Muslim ditimpa oleh keletihan, atau kerisauan, atau kedukacitaan, atau penyakit, atau permasalahan walaupun kesakitan berupa tercucuk duri melainkan ini merupakan penebus kepada dosanya

(Hadith riwayat al-Bukhari & Muslim)


❁◕ ‿ ◕❁ SUBHANALLAH..Maha pengasihnya ALLAH swt ◕ ‿ ◕❁

Hope my father will get better soon... Aku di fahamkan bhwa beliau d tahan d ICU kelmarin..Kononnya tekanan darahnya tinggi..Urmm, sedih pun ada.(╥﹏╥). Kesian Encik Bapa.. Mungkin terlalu kuat bekerja kowtt? Seperti ada connection between father && daughter.. Aku juga sakit d sini tp xkisah laa cuz bukan IRMAH kalau dia tidak sakit dlm sebulan tuh.. Sampaikan kawan aku MR CHARLES BILLY ckp,"kau nih malar sakit..apa juga kau buat ujung minggu haa? Main ujan??"..HAHAHA..Mcm bapak2 laa kau tuh CHARLES.. Urrmm, I budak baik laa. Weekend I just stay at room study like a dean student do..Bole pecaya kaa?? HAHAHA.. No kan?? I don't care!! By the way, if u could understand, actually, ""SAKIT INI ADALAH UJIAN DARI ALLAH"..


p/s :: How could I wish, my mom would b here to share the pain..


2 comments:

  1. Salam..
    Hope bapa sembuh cepat..
    Ko banyakkan rehat.. hehe~
    Jgn pengsan2..

    P/S: Mode demam sehari tak pegi kelas.. uhuk~

    ReplyDelete
  2. Wasalam.. I/Allah abg abu..Td kol, org ruma ckp, ok2 suda..Alhamdulillah..Huhu.. Rupanyaa kita sama2 demam.. Peringatan tuk diri sdiri gak laa tuh.. bykkn rehat && minum air..

    ReplyDelete